Chocolate Mocca Rise Cake
* Mocca Cream *
Bahan2:
(A)
150 g butter
150 g krimwell
140 g icing sugar
3 tsp coffee paste [ water + instant coffee ]
Cara2:
1. Pukul semua bahan-bahan sekali hingga naik lembut.
* Chocolate Filling & Topping *
Bahan2:
(A)
250 g UHT whipping cream
300 g dark chocolate
50 g white cooking chocolate
Cara2:
1. Double boil UHT whipping cream hingga menjadi suam.
2. Masukkan kedua2 coklat sekali dan gaul sebati.
3. Sejukkan dengan kipas @ masuk ke dalam fridge sebelum digunakan.
Decoration:
Cara2:
1. Potong sponge cake kepada 3 lapis.
2. Gunakan piping bag utk lapiskan mocca cream dan coklat filling.
3. Finally, hiaskan permukaan kek dgn nozzle 21 @ 22.
4. Tutup tepi kek dgn coklat rise.
{ Credit: Chef Vasanthi }
No comments:
Post a Comment